Куряче м’ясо містить всі необхідні макро- та мікроелементи необхідні людині, – Ігор Цепко
Лідером на ринку м’яса є курятина, вона ефективна в плані приготування здорового харчування, низька за собівартістю, конкурентоздатна на внутрішньому і на зовнішньому ринках. Водночас вимоги українських споживачів до якості курятини постійно зростають, адже здорове харчування – основа правильного функціонування всього організму.

Додамо, що при, тому що у попередній 2020 рік на ринку курятини спостерігалася ситуація із перевиробництвом курятини та надлишковою пропозицією, показник споживання м’яса серед українців став найменшим в Європі – до 45 кг на людину в рік при рекомендованій медичній нормі 80 кг в рік, що також знаходить ряд логічних пояснень.

Водночас вимоги українських споживачів до якості курятини постійно зростають, адже здорове харчування – основа правильного функціонування всього організму. Якщо близько 4-х років тому курятина ТМ “Епікур, Володимир-Волинська птахофабрика” стала інноватором на ринку ставши першою вирощеною без використання антибіотиків і стимуляторів росту, то на початку 2021 року ця вимога стала обов’язковою складовою і важливим фактором при виборі м’яса.

На запитання чи дійсно можна виростити здорову курку в промислових об’ємах та які її переваги, відповів головний ветеринарний лікар птахофабрики, на потужностях якої вирощують курятину ТМ “Епікур, Володимир-Волинська птахофабрика” Ігор Цепко.

“У складі курятини ТМ “Епікур, Володимир-Волинська птахофабрика” є всі потрібні організму амінокислоти, набір хрящових білків та інших “будівельних матеріалів” для нашого організму. Також в курятині багато вітамінів, особливо необхідна група вітамінів “В”, найбільше яких в окісті та крильцях. Тобто при збалансованому харчуванні, де є якісна курятина, можна підтримувати не лише здоров’я та імунітет, але й молодий вигляд та активний спосіб життя, адже все необхідне для цього є в їжі”, – акцентує Ігор Цепко.

Дедалі більше людей при виборі курятини замислюються над умовами її утримання, процесом вирощування та перероблення – кожному важливо бути впевненим в якості курятини, відсутності антибіотиків та стимуляторів росту.

“Звичайно можна”, – говорить головний ветеринарний лікар – “Для цього на нашому підприємстві суворо дотримуються рекомендацій із кліматконтролю пташників, на власному комбікормовому заводі виробляємо якісні корми, які мають всі необхідні макро- та мікронутрієнти для збалансованого харчування. Також з відмовою від антибіотиків ми підтримуємо імунітет птиці фітобіотиками (на рослинній основі)”.

За словами Ігоря Цепка, кури, які вирощують на їх птахофермах, мають збалансований комбікорм, перебувають під постійним контролем розпочинаючи з етапу вирощування птиці, виготовлення кормів і до етапу фасування та зберігання готового продукту.

При правильному вирощуванні курей в м’ясі є велика кількість повноцінного тваринного білка, який є обов’язковою складовою нормального функціонування організму людини.

З вище перерахованого, можна зробити логічний висновок, що курка вирощена на птахофермі ТМ “Епікур, Володимир-Волинська птахофабрика”, без використання антибіотиків і стимуляторів росту, це чистий дієтичний продукт, який може задовольнити потреби та смаки найвибагливіших споживачів.