М’ясо курчати з гарбузом
Осінь це час, коли ми можемо пофантазувати на кухні й обирати безліч варіантів приготування м'яса курчати. Пропонуємо разом з нами приготувати по-справжньому осінній рецепт - курча з гарбузом запечені в духовці!

Інгредієнти

  • ✅ кілограм філе курчати (можна інші частини, за побажанням)
  • ✅ 3 г сушеного часнику;
  • ✅ кілограм гарбуза;
  • ✅ 40 г петрушки;
  • ✅ чорний перець;
  • ✅ 30 г часнику;
  • ✅ 3 г запашного перцю;
  • ✅ 100 г сметани;
  • ✅ 10 г куркуми;
  • ✅ 50 мл питної води;
  • ✅ 3 г сушеного імбиру;
  • ✅ лимон;
  • ✅ 5 г насіння гірчиці;
  • ✅ 20 г барбарису.

Спосіб приготування:

👉 Очистіть гарбуз від шкірки та видаліть насіння з волокнами. М’якуш наріжте не дуже дрібними кубиками.

👉 Лимон вимийте, витріть, розріжте навпіл і вичавіть з нього сік.

👉 Філе курчати можна нарізати на шматочки та викладіть в миску і додайте до нього насіння гірчиці, половину барбарису, сушений часник, мелений чорний і запашний перець, імбир і куркуму. Перемішайте руками, щоб спеції рівномірно розподілилися по всіх шматочках м’яса. Зверху полийте соком лимона і залиште маринуватися в холодильнику на пів години.

👉 Часник очистить. У глибоку форму викладіть кубики гарбуза, додайте до нього сметану, приправте чорним перцем і куркумою, влийте воду і видавіть через прес часник. Перемішайте і відправте в духовку на пів години. Випікайте при 180С.

👉 Петрушку промийте і подрібніть. Дістаньте форму з гарбузом, зверху викладіть мариноване філе разом з маринадом. Посипте половиною зелені петрушки та перемішайте. Знову відправте в духовку на сорок хвилин. Потім накрийте форму фольгою і настоюйте ще десять хвилин.

👉 За бажанням додайте будь-які овочі на власний смак, які стануть чудовим гарніром!

Смачного 💚